Een stoere  PVC gecoate stof met de Zeeuwse knop. De stof is voor diverse dingen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een tafelkleed of een mooie tas.

      

De Zeeuwse knop vormt al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de traditionele Zeeuwse klederdracht. Als sieraad werd de knop een belangrijk pronkstuk dat symbool stond voor de Zeeuwse trots en de rijke cultuurhistorie. De Zeeuwse knop is ontstaan als knopjes op het hemdboord van de boerenmannen uit de 18e eeuw, de zogenaamde braamknopen. De braamknopen veranderde langzaam van vorm in de loop van de jaren. Rond 1870 werd het de Zeeuwse knop, zoals hij er nu uit ziet. Vanaf die tijd zijn vrouwen de knop gaan dragen als sierraad op de mutsspelt van hun klederdracht tenue. 

 

Trend op dit moment

Op dit moment herleeft dit element uit de klederdracht en is dit cultuur item een opkomende trend geworden. Er zijn al vele producten op de markt, zoals sieraden, bonbons, zeepjes, kaas & een bakblik. ZBC (Zeeuwse Belle Compagny) speelt binnen een hele andere tak in op deze trend met de unieke Zeeuwse fietsbel, de Belle Knoppe. ZBC laat de consumenten van de Belle Knoppe het Zeeuwse gevoel ervaren, deze toegevoegde waarde staat centraal in het merkbeeld van ZBC.

 

Zeeuwse Belle Company

ZBC v.o.f. is een jong bedrijf, begonnen als Student Company aan de HZ University of Applied Sciences te Vlissingen. ZBC bestaat uit vier Zeeuwse jonge ondernemers, zij samen hebben de stap gezet ZBC door te zetten naar een eigen bedrijf. De goede samenwerking en verschillende kennis binnen het team is het fundament om dit bedrijf verder uit te bouwen tot een volwassen bedrijf.

 

Jestex stoffen en fournituren
Lange Vorststraat 39
4461JM Goes
info@jestex.nl
www.jestex.nl

SFbBox by enter-logic-seo.gr